luni, 23 februarie 2009

Teai intrebat vreodata de ce...

... oamenii cand ies la pensie devin oligofreni?
Iata, dragi prieteni, cateva exemple:
1. Se stie, batranii ESTE dimineta. Ei este si misuna dimineata devreme cu autobuzele patriei. In sus, in jos, in stanga, in dreapta. Ei circula. Ora 7-8-9 ei sunt primii care ne ocupa scaunele, se ridica cu doua statii mai devreme sa nu rateze carecumva statia lor, se freaca cu corpurile lor batranicioase de noi, urla, tipa, fac scandal si sunt vigilenti "Alo domn' sofer , Ba boule deschide usile!". Avand in vedere ca au gratuitate, ce mama dracului fac la ora aia? Se termina painea pe la 10? Fuge morcovu' din piata la 10 si un sfert?
2. Se apuca de citit carti bisericesti. Au prea mult timp liber si in capu lor mai e doar un punct de bifat: Moartea. Si amuzant e ca nu conteaza ca ei sunt ortodocsi, vor citi cu aceeasi patima si ardoare si carti de Penticostali sau Pocaiti, vor tine post negru, alb, visiniu, si isi vor cumpara rozar si vor da acatiste la Mall-uri doar doar vor trisa inca un an moartea. Si la ce le foloseste anul acela in plus? Aici deja ajungem la punctul 3.
3. Ca sa isi vaneze vecinii cu patima unui vanator care pandeste caprioara. Sa se uite pe vizor cand vine postasul ca sa faca circ pe scara blocului ca sunt pensiile mici, ca Basescu e idiot, ca unde va ajunge tara asta, ca de ce una, ca de ce alta. Si mai au un hobby nenorocit: prinderea in discutii despre NIMIC a vecinilor. Orice discutie va incepe cu "Ce mai faci vecine?" doar pentru a se ajunge la existentiala "unde va ajunge tara". Si parca ar conta unde va ajunge, ca tot nu vor prinde momentul. Decat daca aplica constiincios punctul 2.

Florica lui Zicu din capatu' satului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.