marți, 24 martie 2009

Te-ai intrebat vreodata de ce...

... folosim tot felul de tertipuri lingvistice ca sa ne scuzam sau sa ne intarim teoriile, indiferent de cat sunt ele de dobitoace?
Adica, daca eu nu te pot convinge de o chestie nici in ruptul capului, iti bag flegmatic pe gat fraze tembele de genul: "Pai am vazut eu un documentar", "Cercetatorii din X tara au ajuns la aceeasi concluzie cu ce iti spun si eu acum", "Specialistii in domeniu spun asta".
Hooopa. In anul de gratie 2009 prostul s-a specializat. Stie ca nu e destul sa raspunda cu "De aia" ca sa-si sustina teoria. Acu' arunca in propozitii specialisti, documentaristi, studii...wtf.
Nimeni, asculati-ma... Nimeni nu e capabil sa povesteasca de un studiu concrect. Doar labarii de genul: "s-a facut un studiu ca daca ii pui sare pe coada unui iepure, se sperie si ramane nemiscat si poti sa-l prinzi!" Aham. Da. Sigur ca da. Cine dracu sta sa faca studiile astea? Si daca zici tu asta de ce sa te cred? Cum ar fi fi daca ti-as replica la fiecare chestie ceva de genul: "Nu te cred. Maica-mea a vazut, a patit x chestie" si o fac pe mama Super Erou. Cum ar fi sa ma cac eu pe specialistii tai imaginari, pe studiile tale si sa-ti dau exemplul Concret. Pe care nu poti sa-l invingi. Mama a facut. Mama a dres. Mama mea stie. Asa-i ca-s enervanta? Mama a zis ca nu-s. Oricum, mama stie cine e enervant si nu, ca are experienta de viata. Nu ma intereseaza ce studiu s-a facut pe oamnei care enerveaza, practica bate teoria. Haha! Da-te cu fundul de pamant:)

Florica lui Zicu din capatu' satului

2 comentarii:

  1. Vreau doar sa spun ca sustin din tot sufletul acest post! Eu fiind un fan al discutiilor de genu', vreau sa transmit pe aceasta cale, tuturor celor care se angajeaza intr-o conversatie de genu: "DACA AI AVUT RABDARE SA AFLI CONCLUZIA STUDIULUI, AFLA SI CUM S-A AJUNS LA ACEASTA CONCLUZIE, CA NU SUNTEM IN CLS a 10-a LA ROMANA SA IMI RECITI UN REZUMAT!" Daca nu sti cum s-a ajuns acolo NU, repet NU poti folosii asta ca un argument intr-o discutie!
    (data viitoare cand te mai uiti la Discovery, nu mai schimba canalul la reclame, ca pierzi bucati din emisiune pana te intorci)

    RăspundețiȘtergere
  2. @euisala : Dupa cum spuneam ori te aduni si imi zici ceva concret ori Maica- mea e super erou:D

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.