marți, 17 martie 2009

Te-ai intrebat vreodata de ce...

... suntem fascinati de baile celora pe care ii vizitam? In loc sa ne vedem de treaba, mica sau mare, pentru care suntem acolo, ochii nostri sunt in inspectie. Adevarul e ca poti foarte bine sa caracterizezi un om dupa buda din dotare, dupa cum urmeaza:

Daca are un spray decent, ce nu a sarit de cinci lei, e clar ca mai pute din cand in cand. Intr-o astfel de baie, samponul va fi din urzica iar in loc de detergent, e posibil sa aiba sapun de casa. Sa numim aceasta categorie o BUDA CINSTITA.

Daca deja spray-ul bate 10 lei si pe langa el mai e si un parfum contrafacut, omul asta joaca intr-o liga medie, incercand sa pastreze macar aparentele. Are sapun lichid, in loc de unul solid, si e posibil sa aiba si un odorizant, pentru a elimina cachitza din schema. Asta e o BUDA VISATOARE.

Urmeaza liga superioara. Champions League a buzilor. Cu miros de lavanda, pres pentru picioare, parfumuri scumpe, perie de curatat toaleta din inox, prosoape cu care ti-e si jena sa te stergi etc. Toate stau ostentativ si te fac sa te gandesti la faptul ca tu nu vei avea niciodata o astfel de buda. E BUDA INTERZISA.

Si sa nu uitam de buda care ne-a fost alaturi toata copilaria. Ne-a inteles pofta de joaca, de aceea era plasata in curte, pasiunea, caracteristica varstei, pentru necunoscut si lipsa pretentiilor in materie de miros si design. E BUDA BUNICII DE LA TARA.

De ce...

Florica lui Zicu din capatu' satului

2 comentarii:

  1. Care daca recapitulam, e bine sa ai in buda miros de lavanda si sa te stergi cu urzici...
    Sau nu am inteles eu bine? Care este...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ al2lea - ai inteles gresit. Noi nu emitem aici judecati de valoare, sa dam verdicte asupra ce e bine si ce nu. Facem pure observatii pe baza unor experiente concrete.

    Zi ce ai in baie si iti spunem si noi ce avem :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.