miercuri, 18 martie 2009

Te-ai intrebat vreodata de ce...

... exista CURATENIE DE PRIMAVARA si nu curatenie de Solstitiu de Iarna sau de Schimbarea la Fata sau de Sfanta' Marie Mica? Sau curatenie de jena? Curatenie de buca? Curatenie ca "bah, asa pute aici ca nu se mai poate!"
Adica de ce daca a iesit un ghiocel, tre' musai sa imi periez franjurii de la covoru' persan? Sau sa-mi curat geamurile sa fie luna. Ca doar nu coboara Mantuitorul la inspectie generala...

Aaa. Si mai sunt unii care isi pun la status "Curatenie de Primavara!". Adica taticule, simte-te prost, jegos si umil. El face curatenie de primavara, tu traiesti in propria ta cocina!
DAR VAI! V-a lovit pe toti astenia in cap si rupeti standurile cu produse de curatat. Oricum, in Auchan, de ex., este deja un stand pe care scrie "Produse pentru curatenia de primavara"
Care vasazica ni sa bate obrazu'. Faceti bah curat, ce pana mea?! Pute, pute da-i caldut nu se mai aplica. La smotru natiune, ca imediat vine peste noi Curatenia de Paste., care e un pic alta treaba si e sora Curateniei de Craciun, supranumita in plebe si Curatenie generala sau Curatenie de Sarbatori.

Oricum, io tot insist pentru curatenii aplicabile in momente cheie: Curatenia ca vine Popa cu Crucea, Curatenie ca o murit careva (vine lumea, tre' sa fie curat ce dracu'!), Curatenie ca vine vecina de la doi si vreau sa ii arat ca-s mai gospodina decat ea si io si lucrez, nu ca ea, vaca dracu', ca nu face nimica, si Curatenie ca vine beat barbatu' si ma bate. Tre' sa faci totul din pasiune , nu?!:)

De ce...

Florica lui Zicu din capatu' satului

4 comentarii:

  1. @Anonim:
    1. Glumesti ..nu?:)))
    2. De ce e curatenie de primavara si nu curatenie prilejuia de asta eveniment..
    3. De ce trebuie sa facem curatenie de primavara ca " asa se cade" . Nu avem creier sa gandim singuri, trebuie sa actionam ca si gloata?
    4. De ce nu exista Curatenii si pentru altfel de evenimente asa cum am explicat in ultimul paragraf

    RăspundețiȘtergere
  2. exista curatenie de primavara pt ca'cand se incalzeste afara, omul are nevoie de o scuza de a da banii, de a scoate pe socrii din casa si a'i trimte inapoi la tara, pt a scoate vechiturile afara si a scapa de ele.. de aia ii spune curatenie de primavara:))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Transylvanian Sjel: Buna asta cu socrii=))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.